Marjoram Origanum majorana
36,67€
Prețuri cu TVA inclus.
Sticluta 15 mL
Măghiranul era considerat de greci și romani drept un simbol al fericirii. Recunoscut pe scară largă pentru proprietățile sale de condimentare a mâncărurilor, uleiul esențial de măghiran este un aditiv unic pentru gătit. Aroma ierbacee a uleiului de măghiran poate fi utilizată la supe, fripturi, dressinguri și sosuri. În Germania, această plantă este cunoscută sub denumirea de „Iarba gâștei”, datorită utilizării sale tradiționale la frigerea gâștelor.
Utilizări
- Folosește uleiul esențial de măghiran la următoarea rețetă care prevede utilizarea de măghiran uscat.
- Adaugă o picătură de măghiran la mâncărurile savuroase, printre care supe, sosuri, salate și în special preparate cu carne.
Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor.
Beneficii primare
- Venerat de-a lungul timpurilor și considerat de greci și romani drept un simbol al fericirii.
- Aromă ierbacee caldă, utilizată la nenumărate rețete savuroase și în diferite culturi.
- Măghiranul este foarte apreciat pentru aroma sa persistentă, care calmează și induce o stare pozitivă.
Gătitul cu ulei de Măghiran
Uleiurile esențiale sunt foarte potente în comparație cu condimentele și mirodeniile uscate sau alți agenți de aromatizare, așa că o cantitate infimă de ulei poate conferi o aromă foarte intensă mâncării. Când utilizezi ulei de Măghiran la gătit, cel mai bine e să folosești metoda scobitorii – introdu vârful unei scobitori curate în flaconul de ulei esențial și apoi învârte scobitoarea în mâncare. După ce ai amestecat bine, gustă să vezi dacă vrei să mai adaugi ulei sau nu.
Precauții
A se folosi doar diluat. Nu consumați mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii și cu mucoasele.